Cupping

green flower

Cupping stimuleert 2 systemen (lymfe én doorbloeding) waardoor hun samenwerking verbetert waardood de afvalstoffen efficiënter worden afgevoerd. Er wordt nieuw lymfevocht in omloop gebracht, waardoor de weefsels gevoed worden en het immuunsysteem wordt versterkt. Het bloed wordt ook gezuiverd doordat het vacuüm een soort ‘bloeduitstorting’ creëert en de verstopping naar boven trekt, worden er rode en witte bloedcellen aangemaakt en verwijdert het de verzuring.

Cupping stimuleert het zenuwstelsel, vooral op de rug. Door de stimulatie wordt het zenuwstelsel geprikkeld maar ook verschillende organen die daardoor worden aangestuurd. Deze stimulatie heeft een effect op de lange termijn, het verbetert namelijk de weerstand.

Ook het masseren van de huid bij bv ‘vastzittende’ spieren is een enorme snelle manier om van de pijn en de blokkade af te komen. De cup kan rustig(er)/mild of ‘stevig’ worden ‘aangetrokken’. Waardoor het een rustige of meer ‘stevigere’ massage is. Er kunnen (licht)rode striemen ontstaan, of bij ernstige verstoringen blauwe. Deze verdwijnen na een paar dagen. Het ‘cuppen’ kan ook (licht) rode plekken geven. Een soort ‘zuigzoen’. Ook deze verdwijnt na een paar dagen. Bij ernstige verstoringen kan het langer duren. Gedurende de tijd dat de vlekken aanwezig zijn is het NIET verstandig de huid aan de zon bloot te stellen!! Het opent de poriën je huid is dan gevoeliger en zal veel sneller kunnen verbranden. Zolang de plekjes er zijn NIET insmeren met zalf o.i.d. zolang de markeringen er is werkt het effect van het ‘cuppen’ nog door.

cupping-foto

De cups blijven een paar minuten tot 10 á 15 minuten zitten. Masseren met cups gebeurd met olie en is afhankelijk van de plaat(sen) die aandacht/zorg behoeven.
Een bijzonder effect is wel dat even masseren met cups in een paar minuten meer resultaat geeft dan een half uur intensieve massage. Als snel resultaat telt kan dit dus een optie zijn.